Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mlinski kamen melje ”Atomski blues”

Mlinski kamen melje ”Atomski blues”Nakon gotovo desetljeća diskografske pauze, vinkovačko-zagrebački bend Mlinski kamen ponovno melje blues, rock, hard, grunge i punk u finu, ali žestoku mješavinu zvuka koja, ne posustajući, drma kroz deset pjesama njihovog novog, u potpunosti autorskog, albuma Atomski blues (Aquarius/Spona).

Od petorke koja je 1998. iznjedrila debitantski album ”U prljavoj vodi” (CBS) te još dva neslužbena izdanja za Zdenka Franjića (Slušaj najglasnije) - preostali su Daniel Brdar (vokal i gitare) i Domagoj Bajtal (bas gitara), kojima se priključio bubnjar Dražen Karna.

Osvježene postave, stariji i iskusniji, Mlinski kamen i aranžmanski zvuči zrelije. Danielovi tekstovi i dalje su prepoznatljive tematike i raspoloženja, ali ono što prvo upada u uho njegov je vokal ”Goran Bare susreće Lemmyja iz Motorheada”.

Stari punker Daniel, koji u trzalici ima i album sa Satanom Panonskim, nije ljubitelj usporedbi, pa kaže: ”Ja sam prvenstveno gitarist, nisam pjevač koji u rukama drži samo mikrofon i tome sam morao prilagoditi svoj način pjevanja. To nekome može zvučati ovako, nekome onako ali tako je kako je prvenstveno zbog toga jer je riječ o feedback pjevanju!”

Priliku da ih poslušate imat ćete 13. listopada u zagrebačkom klubu Sax!, gdje će biti održana promocija albuma. Popravni je već sad zakazan za 24. listopada kada će u Boogaloo-u nastupiti na Velikoj rock eksploziji.

Najavni singl albuma ”Atomski blues”, song ”Ulicama stvarnosti”, naći će se i na CD kompilaciji spomenutog ”velikog” koncerta ”malih” bendova.

Objavljeno 07.10.2009.

Vremeplov

Nirvana nikada nije bila konvencionalan rock bend. To je bilo nešto... čudno. Jeste li vidjeli te live snimke? Ja sam imao 22 godine i sve to mi je uglavnom bilo nevjerovatno zabavno. Bili smo tri smiješna tipa koje sviraju svoju glazbu što je, uostalom, jedino i važno. Tek kasnije i bez naše želje se dogodilo to da je Nirvana na neki način postala dijelom ovog svijeta.
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)