Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mlinski kamen melje ”Atomski blues”

Mlinski kamen melje ”Atomski blues”Nakon gotovo desetljeća diskografske pauze, vinkovačko-zagrebački bend Mlinski kamen ponovno melje blues, rock, hard, grunge i punk u finu, ali žestoku mješavinu zvuka koja, ne posustajući, drma kroz deset pjesama njihovog novog, u potpunosti autorskog, albuma Atomski blues (Aquarius/Spona).

Od petorke koja je 1998. iznjedrila debitantski album ”U prljavoj vodi” (CBS) te još dva neslužbena izdanja za Zdenka Franjića (Slušaj najglasnije) - preostali su Daniel Brdar (vokal i gitare) i Domagoj Bajtal (bas gitara), kojima se priključio bubnjar Dražen Karna.

Osvježene postave, stariji i iskusniji, Mlinski kamen i aranžmanski zvuči zrelije. Danielovi tekstovi i dalje su prepoznatljive tematike i raspoloženja, ali ono što prvo upada u uho njegov je vokal ”Goran Bare susreće Lemmyja iz Motorheada”.

Stari punker Daniel, koji u trzalici ima i album sa Satanom Panonskim, nije ljubitelj usporedbi, pa kaže: ”Ja sam prvenstveno gitarist, nisam pjevač koji u rukama drži samo mikrofon i tome sam morao prilagoditi svoj način pjevanja. To nekome može zvučati ovako, nekome onako ali tako je kako je prvenstveno zbog toga jer je riječ o feedback pjevanju!”

Priliku da ih poslušate imat ćete 13. listopada u zagrebačkom klubu Sax!, gdje će biti održana promocija albuma. Popravni je već sad zakazan za 24. listopada kada će u Boogaloo-u nastupiti na Velikoj rock eksploziji.

Najavni singl albuma ”Atomski blues”, song ”Ulicama stvarnosti”, naći će se i na CD kompilaciji spomenutog ”velikog” koncerta ”malih” bendova.

Objavljeno 07.10.2009.

Vremeplov

Živimo u vremenu potrošačke groznice. Mladi danas umjesto šetnjom po korzu ili uz more, šetaju po shopping centrima gledajući izloge. Sve se procjenjuje i važe kroz novac - novac je jedina religija. Rijeka možda uspijeva odoljeti tome bolje od ostalih centara, ali svejedno nije imuna na te promjene i bolest polako hvata maha...
Damir Urban