Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Urban & 4 slavili 4 Porina!

Urban & 4 slavili 4 Porina!Na 29. dodjeli glazbene nagrade Porin u Osijeku Urban & 4 osvojili su četiri Porina...

“Lipanj, srpanj, kolovoz” Urbana & 4 osvojio je Porina u kategorijama Album godine te Najbolji album rock glazbe, dok su Damir Urban i četvorka nagrađeni u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom, za pjesmu “Sama” koja je slavila i u kategoriji Pjesma godine.U dvorani Gradski vrt dodjeljene su i nagrade za životno djelo Juri Stubliću, Veri Svobodi i posmrtno Akiju Rahimovskom.

Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu osvojila je Bad Daughter, Dunja Ercegović, za pjesmu “Favourite Game”. Dva kipića osvojio je Matija Cvek – za najbolju mušku vokalnu izvedbu (za pjesmu “Ptice”) i najbolji album pop glazbe (“Izbirljivo i slučajno”). Kao najbolji novi izvođač nagradu je osvojio Filip Rudan.

Najboljim albumom alternativne glazbe proglašen je album “Portopop” izvođača “Porto Morto”, a za najbolji album jazz glazbe “Porina” su dobili Zvonimir Šestak Groove Asembly za album “In the Pocket” i Šimun Matišić Quintet za album “Tribute to B.P.”

Najboljim koncertnim albumom proglašen je Massimov “Vještina Boutique”, producenta Ivana Popeskića. Najbolji album hip hop glazbe je “Krankšvester” Krankšvestera. Najbolji album elektroničke glazbe je “Survival Kit” Tonija Starešinića, a najbolji album zabavne glazbe “Idem jugu svom” Harija Rončevića.

Najbolji album popularne duhovne glazbe također je dodijeljen dvama nosačima zvuka, a to su “Gitara i glas” Riječanina Andreja Grozdanova i prijatelja te “Memento mori” Dalibora Prochaske.

Objavljeno 30.03.2022.

Vremeplov

Među mnogim stvarima po kojima je Rijeka posebna, riječka glazbena scena zauzima veliko i važno mjesto. Ona nije samo stvar glazbe, ona je postala dio riječkog stila života i načina razmišljanja.
Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke