Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Glazba je bila jača od prirode

Glazba je bila jača od prirode»Metallica« je svojom svirkom i karizmom očekivano zasjenila sve bendove, a publika je puna dva sata uživala bez obzira na to što je kiša lijevala kao iz kabla.

Najave organizatora su se potvrdile – peti Nova rock je doista bio jedan od najznačajnijih i najboljih rock festivala 2009. godine. Najveća pozornica ikad podignuta u Europi, srušen rekord posjećenosti sa 150 tisuća gledatelja i prije svega fantastičan popis bendova, koji su od 19. do 21. lipnja nastupili na Pannonian Fieldu II u blizini Nickelsdorfa, ono je po čemu će se dugo pamtiti. Čak ni ekstremni vremenski uvjeti nisu rastjerali ljubitelje rock’n’rolla – glazba je bila jača od prirode. Naime, prvog je dana festivala vladala tropska vrućina, od koje su se posjetitelji branili velikim količinama piva i odličnom glazbom. Upravo je prvi dan bio vrhunac festivala, s programom koji je i na plavoj i na crvenoj pozornici nudio spektar majstora svih podvrsta rocka.

Tri dana i 54 benda

Od ukupno 54 benda koji su nastupili tijekom tri dana Festivala, nemoguće je spomenuti baš sve, kao što je neke bendove nemoguće ne spomenuti. Jedan od njih je »Gogol Bordello«, koji je u petak zagrijao publiku svojim gipsy punkom prije dolaska jednog od najočekivanijih bendova festivala – »Faith No More«. Karizmatični frontman Mike Patton i njegov planetarno popularni bend ovom su prilikom nastupili prvi put nakon 12 godina, a sjajnom svirkom i dobro poznatim hitovima, zaslužili su epitet »povratnika godine«.

»Nine Inch Nails« imali su težak zadatak nastupiti poslije njih, posebice jer je u isto vrijeme na drugoj, glavnoj pozornici, nastupala grupa zbog koje se doslovce nebo otvorilo – »Metallica«. Iako su tisuće fanova već zauzele dobre pozicije u vrijeme nastupa »Slipknota«, bilo je gotovo svejedno gdje tko stoji, jer je već na prvim taktovima pjesme »Blackend« »Metallice« počeo pljusak, koji je bez prestanka trajao do sutradan poslijepodne. »Metallica« je svojom svirkom i karizmom očekivano zasjenila sve bendove, a publika je puna dva sata uživala bez obzira na to što je kiša lijevala kao iz kabla.

Line up iz snova

Subota je bila rezervirana za heavy metal na crvenom stageu, dok je plava pozornica bila krcata zvijezdama svih generacija – od sjajnog Chrisa Cornella pa sve do dinamitnih »Kaiser Chiefsa« i megapopularnog »Placeba«.

Posljednji dan festivala, nedjelju, obilježilo je sunce, koje je zagrijalo publiku, kao i niz zanimljivih izvođača. Našlo se tu za svakoga ponešto. Plava pozornica je »udomila« sve vrste rocka, od bivšeg člana Gunsa, Duffa McKagana, pa sve do »Guano Apesa«, očekivano opakog »Limp Bizkita« i »Die Toten Hosen«. Na crvenoj je pozornici Nova rock festival završio najrokerskije moguće – nastupima blackmetalca »Dimmu Borgir« i thrash-metalaca »Mashine Head«. S obzirom na sjajnu organizaciju, revolucionarne tehničke dosege i line up bendova iz snova, Nova rock festival svrstao se među najveće rock-festivale u Europi.

Tanja Kvorka Novi list[url=http://www.novilist.hr/Scena/glazba-je-bila-jaca-od-prirode.aspx|][/url]

Objavljeno 26.06.2009.

Vremeplov

Kako mogu biti bilo tko drugi nego ja sam?
Dave Matthews