Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Sonny Vincent u Ksetu!

Video: Sonny Vincent u Ksetu!Sonny Vincent je na sceni od prvih dana punk rock scene New Yorka, iznikle u legendarnom klubu CBGB, te je jedan od rijetkih preživjelih a još uvijek aktivnih pokretača punk-rock scene New Yorka.

Sonnyjev najnoviji album (snimljen s članovima Rocket From The Crypt) privlači mnogo pažnje medija i kritičara, a na proljetnu turneju sa sobom Vincent dovodi bend najopakijih likova rocka 25. 03. u zagrebački Kset.

Sa svojim prvim bendom The Testors je dijelio pozornicu s The Ramones, Dead Boys i The Cramps. Nakon Testorsa, 1981. godine Vincent se seli u Minneapolis, gdje osniva band Sonny Vincent And The Extreme, a 1986. s Bobom Stinsonom iz kultnog američkog sastava The Replacements osniva kratkotrajni band Model Prisoner.

Tijekom karijere Vincent je bio najproduktivniji s grupom Shotgun Rationale, s kojom je objavio albume “Who Do They Think They Are?” (’90.), “Beyond Rebellion” (’92.) i “Roller Coaster” (’93.), na kojem su gostovali i nekadašnji članovi Velvet Undergrounda: Maureen Tucker i Sterling Morrison, kao i bubnjar Stoogesa Scott Asheton.

Shotgun Rationale završavaju karijeru albumom “Cocked” (’96.), a Vincent sa Scottom Ashetonom sastavlja punk supergrupu, kojoj pridružuje Captain Sensiblea iz The Damned i Cheetah Chromea iz Dead Boys, koja 1997. izdaje album “Pure Filth”.

Od 2001. Sonny Vincent izdaje samostalne albume “Hell’s Kitchen” (2001), “The Good, the Bad, the Ugly” (2003) i “Soul Mates” (2004), na kojima se kao gosti pojavljuju mnoga poznata imena: Scott Asheton (The Stooges), Captain Sensible (The Damned), Scott Morgan (Sonic Rendezvous Band), Wayne Kramer (MC5), Brian James (The Damned), Richard Lloyd (Television), Ivan Julian and Bob Quine (Richard Hell & The Voidoids), Javier Escovedo (The Zeros), Walter Lure (The Heartbreakers), Cliff Roman (The Weirdos), Bob Andrews (Generation X), Greg Ginn (Black Flag), Thurston Moore (Sonic Youth), Pat Todd (The Lazy Cowgirls).

Sonny Vincent - Urban ShockSvojoj divljoj punk naravi ostao je vjeran od 70tih, pa sve do današnjih dana, a lista incidenata mu je jednako bogata kao i lista albuma. Već 1977. Sonny uživa čari šestomjesečnog boravka u maloljetničkom zatvoru zbog uništavanja imovine i posjedovanja droge. 1980. se za vrijeme gostovanja na radiju potukao s gitaristom Patti Smith Group, Lennyjem Kayom, a onda je tijekom jednog koncerta na bini zapalio vatru koja je izmakla kontroli i aktivirala protupožarni sistem u dvorani koji je poprskao band, publiku i opremu. Zbog niza incidenata iste godine biva pritvoren u mentalnu ustanovu na promatranje i liječenje.

1981. u Minneapolisu završava u zatvoru na 8 mjeseci zbog napada na policiju i opiranja uhićenju. S Bobom Stinsonom i tadašnjim zajedničkim bandom Model Prisoner odlaze na zajedničko liječenje od alkoholizma koje završava tako da se Vincent i Stinson vraćaju alkoholu, a preostala trojica članova napuštaju band. Posljednji zabilježeni Vincentov incident je uništavanje mjerača buke na jednom koncertu.

Prilikom uhićenja Sonny je policiji izjavio: “Naravno da sam ga razbio, to je antirokenrol sprava… i trebao bi ih razbijati, zar ne?”

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 50kn i mogu se kupiti u Dancing Bearu, KSETu, Dirty Old Shopu i na svim prodajnim mjestima Eventima (www.eventim.hr). Na dan koncerta u KSETu cijena ulaznice iznosit će 60kn. Klub se otvara u 20h, a početak koncerta je u 21:30


Objavljeno 24.03.2010.

Vremeplov

Rijeka je kao grad kroz godine imala i uspone i padove što se tiče mjuze ali je uvijek bila tu negdje u vrhu gradova iz kojih su se pojavljivali odlični bendovi. Rijeka će za nas uvijek biti grad muzike.
Ivan Bojčić (Morso)