Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Još jedna izvrsna koncertna noć na Gradini

Još jedna izvrsna koncertna noć na GradiniU samu završnicu ’’Ljeta na Gradini’’ sinoć nas je, pomalo stidljivo, uvela ambijentalna elektro-pop grupa Atmospheric. Lado Bartoniček najavio je, nakon prve pjesme, kako kreću nježno i romantično i zasvirali su ’’Galebovo krilo’’.

Potom su predstavili pjesmu ’’Peti prag na gitari’’ s nadolazećeg albuma, te su nas preko ’’Kapi’’ i ’’Zaljubi se u mene’’ razbudili disco ritmovima pjesme ’’Sanjam’’. Na kraju su pokušali biti tajanstveni i najavili su jednu obradu, ali nisu željeli reći koja je. Publika je očekivala obradu Arsena Dedića, no oni su krenuli s tonovima legendarne grupe Pink Floyd.

Saša Markovski obraćao se publici samo preko velikog plazma ekrana. Na njemu nam je poželio dobrodošlicu i virtualno pratio skladbe s albuma ’’Diskonekted’’. Izniman techno, house i big beat upotpunila je atraktivna djevojka na stage-u, čije se tijelo gotovo u transu izvijalo. Vrhunac nastupa bio je remix pjesme ’’Mjesto za mene’’, na kojoj je Markovski uz Damira Urbana koautor.
Preko ženskih vokala u pozadini, koji daju pomalo orijentalni štih izvedbama, na trenutke nas je neodoljivo podsjetio na Stingovu ’’Pustinjsku ružu’’. Za kraj smo uživali u glasu Lea Rumore i uvijek odličnih djevojaka iz Putokaza. Ovim nastupom Saša Markovski potvrdio je svoj status dugogodišnjeg profesionalca i zvijezde večeri.

Članovima alternativne rock grupe Quasarr trebalo je dosta vremena da prilagode pozornicu, te je Boris Štok krenuo s razbuđivanjem publike već na prvoj pjesmi ’’Ideje’’. Na malenom podiju skupila se rasplesana publika, što je dodatno motiviralo članove grupe i razveselilo Borisa. Žestoko su zasvirali hitove s istoimenog albuma (’’Quasarr’’), poput ’’Arpeggia’’ i ’’Lili’’. U završnici su nam predstavili pjesmu ’’Propaganda’’ s novog albuma i pokušali su se oprostiti najvećim hitom ’’Ti’’, no publika je tražila još…

Iako stilski potpuno različiti, Atmospheric, Quasarr i Saša Markovski uspjeli su ispratiti zadovoljnu i pomalo opčinjenu publiku s vjetrovite Gradine.

Ivana Prica

Objavljeno 11.09.2009.

Vremeplov

Nemojmo idealizirati situaciju, bavljenje glazbom u Hrvatskoj ne išće ništa više vremena od imanja bilo kojeg prosječno vremenski konzumirajućeg hobija...
Aljoša Šerić (Ramirez / Pavel), intervju za RiRock.com